Haihara (2018)

site specific installation, Haihara Art Center, Tampere, July-August 2018
2-channel HD video, silent, 6 min

paikkasidonnainen installaatio, Haiharan taidekeskus, Tampere, heinä-elokuu 2017
2-kanavainen HD video, äänetön, 6 min

The panoramic video installation follows changing seasons and passers by in a view opening from the terrace of an old manor house of Haihara in a suburb of Tampere. The view features a birch alley leading down to a lake. Daycare groups, dog owners, cross country skiers, picnickers and joggers pass by. The work was filmed using a trail camera. It was shown in the same space where it was filmed.

Paikkasidonnainen videotyö seuraa vuodenaikojen ja säiden vaihtelua Haiharan kartanon terassilta avautuvassa näkymässä. Näkymän keskellä on alas järvelle johtava koivukuja. Satunnaiset kävelijät, hiihtäjät, pilkkijät, pyöräilijät ja päiväkotiryhmät vilahtavat ohi. Työ on kuvattu riistakameralla, se esitettiin samassa tilassa missä se oli kuvattu.


2-channel installation in Haihara Art Center, 2018



Still images from Haihara(2018)