Rear windows / Takaikkunat (2020)

site specific installation, Pomarkku local history museum, July 2020
3-channel HD video, silent, 6:30 min

paikkasidonnainen installaatio, Pomarkun kotiseutumuseo, heinäkuu 2020
2-kanavainen HD video, äänetön, 6:30 min

The site specific video follows changes in a view visible through three vertical basement windows during the year 2019-2020. The work was filmed and shown for the first time in the village of Pomarkku in western Finland. An ordinary backyard is turned to a kind of spectacle by following it closely. A white wooden fence connects the windows to each other, but their horizontal distance remains unclear.

Paikkasidonnainen videotyö seuraa takapihanäkymää kuvattuna kolmen pystymuotoisen kellarin ikkunan läpi vuoden 2019-2020 aikana. Työ kuvattiin ja sai ensiesityksensä Pomarkussa. Tavallinen takapiha muuttuu spektaakkeliksi, kun sitä seuraa tarkasti. Kuva-alan halkaiseva aita sitoo ikkunat yhteen, mutta niiden etäisyys toisistaan jää epäselväksi.


Installation view, Pomarkku local history museum, July 2020


Installation view, Pomarkku local history museum, July 2020